Ann-Kristin Jones Mezzo-soprano

Welcome to my homepage! Read, look, listen and enjoy!

 

 

 

      

Konstnärliga samarbeten!

Ann-Kristin Jones och den mycket framgångsrika gitarrduon The Gothenburg Combo, Thomas Hansy och David Hansson, startade sitt samarbete 2008 och har sedan dess haft många bejublade konserter. Ann-Kristin och Thomas är båda uppväxta i Leksand och sjöng en gång för länge sedan i samma ungdomskör. En av The Gothenburg Combos många styrkor är att de alltid spelar utantill, det finns alltså alla möjligheter att verkligen musicera tillsammans direkt från hjärtat. Alla tre av oss är också mycket intresserade av den sceniska framställningen. The Gothenburg Combo arrangerar all musik själva, vår repertoar är väldigt bred, vi kan i princip spela vad vi vill, och eftersom vi inte är beroende av något piano så kan vi också konsertera var som helst.

Repertoarexempel: G.Bizet från Carmen, W.Stenhammar op 8, Almqvist Songes, Rossini från Il barbiere di Siviglia, De Falla Siete canciones populares Españolas, W.Peterson-Berger Sånger med dikt av E.A Karlfeldt.

Lyssna på vår demo! http://www.annkristinjones.com/filearea_10.html

Mer info om The Gothenburg Combo http://www.gbgcombo.com

För bokning/kontakt: Ann-Kristin Jones: ankijones@hotmail.com, Thomas Hansy: thomas_hansy@hotmail.com, David Hansson: combodavid@gmail.com

Några röster från publiken efter våra konserter:

"Stående ovationer, hurrarop och fotstamp idag när Ann-Kristin Jones och Gothenburg Combo öppnade Musik på Slottets kammarmusikserie och fick hela Karl XV-salen salen på Stockholms slott att vibrera! Tack till David, Thomas och Anki!"

"Många konserter har man avnjutit, kanske ett tusental. Konserten i Kättingsmedjan i Furudal (Musik vid Siljan) där Ann-Kristin sjöng spanska sånger av Manuel de Falla tillsammans med Gothenburg Combo var otroligt bra. Jag har aldrig tidigare upplevt en så otroligt bra kontakt mellan de muciserande och samtidigt med publiken, och dessutom med en optimal tolkning och ett brilliant framförande av musiken."

"Hur en konsertsäsong inleds, det har ofta betydelse för hela säsongen, alltså publikintresset för hela säsongen.  En bättre start än Aspelands söndagen 20 september, den får man nog leta länge efter.
Då menar jag inte bara den rent konstnärliga kvaliteten. Där fanns en charm, en närkontakt med publiken, en scenisk inlevelse som var rent hjärtevarmt smittsam på känslosidan.En liten detalj kring det sceniska: inte ett enda notblad under hela den långa konserten skymde kontakten mellan publik och de tre artisterna."

 

Ann-Kristin Jones och The Gothenburg Combo på Kungliga Slottet, september 2015.